En ny medlem

Wilson har precis blivit medlem i facket för första gången i sitt liv, han är tvåbarnsfar och busschaufför i Nairobi sedan tio år tillbaka. Han har precis hämtat ut sitt fackliga medlemskort som han stolt visar upp. På kortet står det att Wilson är auktoriserad chaufför och medlem i Public Transport Operators Union – Puton.

Wilson visar upp sitt fackliga medlemskort
Wilson visar upp sitt fackliga medlemskort

Hur fick du reda på att du kunde gå med i facket?

– Om jag ska vara ärlig så är jag och många andra i min bransch väldigt okunniga om vilka rättigheter vi har. Jag träffade en av Putons medlemmar och han övertygade mig om att jag borde gå med. Jag fick lära mig att jag har rättigheter och att genom att vara medlem i ett fackförbund kan jag påverka mina arbetsvillkor. Det behövs en förändring i den här branschen och är man många som enas så har man större chans att påverka.

Hur tror du att facket kan hjälpa dig?

– Om vi är många som enas och tillsammans kämpar för samma sak så tror jag att vi kan åstadkomma förändring.

Hur ska du bli en aktiv medlem?

– Jag fick höra att det mest effektiva sättet att påverka på ett snabbt sätt är att få fler att gå med i Puton. Jag ska börja berätta för mina kollegor om mitt fackliga medlemskap och sen hoppas jag att några av dem går med och att detta sedan sprider sig.

Emily Johansson ITF, Nairobi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s