Ny bloggare: Hej Malin Jedrom!

Malin Jedrom är Union to Unions praktikant stationerad på Internationella transport federationens (ITF) regionkontor för Mellanöstern och Nordafrika i Amman. Under hösten och början av vintern kommer hon dela med sig av historier från fackligt aktiva på Workers’ Stories och det arbete som görs av ITF.

Vem är du?

Mitt namn är Malin Jedrom, jag är 24 år gammal och har precis tagit examen från Uppsala universitet med Mänskliga Rättigheter som huvudämne. Mänskliga rättigheter är ett ämne jag brinner för och har under en lång tid dedikerat både mina studier och min fritid till.

Varför sökte du den här praktiken?

Anledningen till att jag sökte praktikplatsen genom Union to Union på ITF Arab World är för att jag tycker rättigheter i arbetslivet är oerhört viktigt och är en stor bidragsfaktor till hur människors liv formas i övrigt.

Berätta kort om vad du gör på din praktik.

Jag har snart spenderat fyra veckor här i Amman, veckor som har varit spännande och utmanande. De första veckorna här på kontoret har jag fått arbeta med att göra undersökningar, både av företag och arbetsmarknaden i olika länder i regionen. Detta arbete gör vi för att kunna bistå våra medlemsförbund runt om i Nordafrika och Mellanöstern med information om företag och arbetsmarknader.

Det är fyra personer som arbetar på kontoret här i Amman med olika områden och jag kommer under de kommande veckorna att få arbeta nära alla fyra för att få en djupare inblick och förståelse för hur ITF Arab World arbetar. Jag kommer under nästkommande vecka att fortsätta arbeta på undersökningsområdet.

Vad kommer du skriva om på Workers’ Stories?

Jag kommer regelbundet att blogga för Union to Union om min tid här i Amman och ITF Arab Worlds arbete. Speciellt vill jag dela med mig av möten med fackligt aktiva och skildra deras egna berättelser om arbetet för bättre arbetsvillkor. Jag hoppas att ni kommer att tycka att det är spännande och intressant läsning!

itf-2

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s